Best Verkochte
Beste elektrische piano

Beste elektrische piano 2022

Ontdek de beste elektrische piano's voor echte liefhebbers

Een elektrische piano heeft in tegenstelling tot een akoestische piano geen snaren, geen hamers en geen bewegende onderdelen. Wel beschikt de elektrische piano net als de akoestische piano over 88 toetsen. Bij een elektrische piano wordt de akoestische pianoklank als het ware gesampled door deze digitaal op te nemen.

Sta je op het punt om een elektrische piano aan te schaffen maar heb je geen idee waar je verder op moet letten? Geen paniek, om je te helpen bij jouw zoektocht naar de beste digitale piano hebben wij een top 10 samengesteld. We hebben daarbij gelet op de functies en uiteraard het gebruiksgemak van de elektrische piano. Op nummer 1 staat als beste elektrische piano de Fazley FSP-200-BK digitale piano starterset. Wil je weten waarom deze elektrische piano als beste is getest, of welke andere elektrische piano uit deze top 10 het beste bij je past? Lees dan gauw verder!

Dit zijn de beste elektrische piano’s van 2022

In de top 10 beste elektrische piano’s zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!1. Fazley FSP-200-BK digitale piano starterset

De Fazley FSP-200-BK is een lichtgewicht digitale piano (9 kg) in een strakke, zwarte behuizing. Met de 88 semi-gewogen toetsen kan je 12 verschillende klanken bespelen, waaronder een mooi vleugelgeluid, verschillende piano’s, orgels en strijkers. De toetsen geven een lichte weerstand wanneer je ze indrukt, waardoor ze natuurlijk aanvoelen, maar niet te zwaar zijn om in te drukken. Dit maakt het een ideale piano voor beginners! Met deze starterset heb je ook meteen het op maat gemaakte onderstel in huis. Zo ziet je piano er meteen een stuk professioneler uit en staat hij bovendien extra stabiel. De mat zwarte pianobank van Innox maakt het plaatje af. De eenvoudig ontworpen bank is in hoogte verstelbaar en daarnaast wordt er een hoofdtelefoon en een sustainpedaal meegeleverd. 

Bestel de Fazley FSP-200-BK digitale piano starterset op onderstaande vertrouwde webshops:


2. Roland FP-30X BK digitale piano + onderstel

De Roland FP-30X BK  is een super-populaire draagbare piano met upgrades.

De Roland FP-30X BK is slanke en stijlvolle draagbare piano, bouwt voort op het instapmodel de FP-10, met een verbeterde sound engine, krachtigere ingebouwde luidsprekers en meer polyfonie. Met de SuperNATURAL Pianotechnologie van Roland en hetzelfde expressieve PHA-4 Standard klavier met 88 toetsen als de FP-60X, is de FP-30X hét perfecte thuisinstrument voor doorgewinterde pianisten. En met zijn makkelijk transporteerbare gewicht, en Bluetooth-verbinding voor lessen en meespeel-audio, is hij tevens een ideale keuze voor elke pianist die zijn of haar vaardigheden wil ontwikkelen of op kleine evenementen wilt optreden.

Bestel de Roland FP-30X BK digitale piano + onderstel op onderstaande vertrouwde webshops:


3. Yamaha P-45 digitale piano zwart

De Yamaha P-45 digitale piano zwart is de eerste digitale piano van Yamaha die je volledig met smartphone en tablet kunt bedienen. Sluit de Clavinova CSP aan op jouw tablet of ander smartdevice en de Smart Pianist-app biedt je onmiddellijk talloze muzikale mogelijkheden: speel jouw favoriete nummer mee, ontdek een breed scala aan klanken of kies een begeleiding met Accompaniment Styles en speel mee in een virtuele band, compleet met microfoon. Leer nieuwe songs en verander jouw stijl of speel mee met muzikale begeleidingen.

Bestel de Yamaha P-45 digitale piano zwart op onderstaande vertrouwde webshops:


4. Fazley FSP-500-BK digitale piano zwart

De Fazley FSP-500-BK is een mooi instapmodel digitale piano met 88 Hammer Action-toetsen. Zo wordt de weerstand van het klavier van een akoestische piano nagebootst. Dat betekent dat je op dezelfde manier kunt spelen. Je kunt spelen met 16 klanken, waaronder een vleugelgeluid, elektrische piano’s, orgels en strijkers. Je kunt deze geluiden snel kiezen via de overzichtelijk knoppenindeling op de compacte behuizing. Bij de piano krijg je een sustainpedaal geleverd, maar je kunt ook een los verkrijgbaar onderstel aanschaffen, waarop je dan gelijk drie pedalen vindt. De FSP-500-BK is de zwarte versie.

Bestel de Fazley FSP-500-BK digitale piano zwart op onderstaande vertrouwde webshops:


5. Yamaha P-125B set digitale piano + onderstel + pedal unit zwart

De nieuwe Clavinova CSP-serie, waar de Yamaha P-125B onder valt, is de eerste digitale piano van Yamaha die je volledig met smartphone en tablet kunt bedienen. Sluit de Clavinova CSP aan op jouw tablet of ander smartdevice en de Smart Pianist-app biedt je talloze muzikale mogelijkheden. Zo speel je jouw favoriete nummer mee, ontdek een breed scala aan klanken of kies je een begeleiding met Accompaniment Styles en speel je mee in een virtuele band, compleet met microfoon.

Bestel de Yamaha P-125B set digitale piano + onderstel + pedal unit zwart op onderstaande vertrouwde webshops:


6. Roland FP-10 digitale piano + onderstel

De Roland FP-10 is een instapmodel. Deze betaalbare digitale piano is meteen speelklaar; met de geruststellende authentieke feel van het 88-noten tellende PHA-4 Standard-klavier, samen met Rolands baanbrekende SuperNATURAL-pianoklanken die weerklinken via de speakers of een hoofdtelefoon. Met zijn draagbare, ruimtebesparende ontwerp is de FP-10 het ideale instrument voor thuisgebruik. Ongeacht of je nu je technieken oefent in de logeerkamer of optredens geeft in de woonkamer. En met de Bluetooth-connectiviteit en krachtige ingebouwde functies die door geen enkel ander digitaal model tegen deze prijs worden aangeboden, is de FP-10 ook de ideale tweede piano voor meer ervaren pianisten.

Bestel de Roland FP-10 digitale piano + onderstel op onderstaande vertrouwde webshops:


7. Yamaha Arius YDP-145B staande digitale piano + pianobank

Sluit de Yamaha Arius YDP-145B  aan op jouw tablet of telefoon en de Smart Pianist-app biedt je onmiddellijk talloze muzikale mogelijkheden. Zo speel je jouw favoriete nummer mee, ontdek een breed scala aan klanken of kies een begeleiding met Accompaniment Styles en speel mee in een virtuele band, compleet met microfoon. Van het superieure geluid van toetsinstrumenten zoals de Yamaha CFX-concertvleugel en Bösendorfer Imperial tot snaarinstrumenten, percussie en zelfs koren, deze digitale piano biedt een breed scala aan instrumentgeluiden en effectgeluiden. En heeft hij bovendien een uitgebreide bibliotheek van meer dan 400 songs. Speel jouw favoriete muziek mee en pas de toonhoogte of het tempo naar behoefte aan. Je kunt desgewenst zelfs de zang verbergen. Deze digitale piano komt inclusief pianobank.

Bestel de Yamaha Arius YDP-145B staande digitale piano + pianobank op onderstaande vertrouwde webshops:


8. Roland F701-WH White digitale piano inclusief pianobank

In een compact formaat, een stijlvolle en ingetogen kast, past deze Roland F701-WH White gemakkelijk in kleinere ruimtes. Deze digitale piano is eenvoudig, slank en subtiel. Deze digitale piano heeft een geïntrigeerde Bluetooth-audio en Midi, waarmee je alles kunt verkennen; van YouTube videolessen tot speciale muziekapps. En hij heeft meer dan 300 ingebouwde meespeelnummers, een metronoom en een opnamefunctie, waarmee je jouw performances kunt terug beluisteren. Het display is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk af te lezen door een pictogrammen aangedreven display. Dit creëert inspiratie om de piano te bespelen. Het PHA-4 Standard klavier, met hamerwerking, zorgt voor een zeer goede aanslaggevoeligheid, die niet te onderscheiden is van een akoestische piano. Door de ingebouwde speakers met een krachtig geluid is het spel met alle details goed te horen.

Bestel de Roland F701-WH White digitale piano inclusief pianobank op onderstaande vertrouwde webshops:


9. Roland GO-61P GO:PIANO digitale piano

De Rolands GO-61P GO:PIANO werkt samen met je smartphone en biedt een eenvoudig en compact leerinstrument. Wanneer je draadloos verbinding maakt met een smartphone via Bluetooth, kun je onbeperkt genieten van gratis online content die leren sneller én leuker maakt; inclusief online pianolessen, karaoke en tutorials voor je favoriete songs.
Speel mee terwijl de online content streamt via de ingebouwde Bluetooth-luidsprekers van deze digitale piano.  Of maak onderweg muziek dankzij het ruimtebesparende draagbare klavier, de werking op batterijen en het gebruik van een hoofdtelefoon. Plus: met de natuurlijke sound die rechtstreeks afgeleid werd van de premium digitale piano’s van Roland, wil je deze piano blijven gebruiken, zélfs nadat je overgeschakeld bent op een full-size instrument.

Bestel de Roland GO-61P GO:PIANO digitale piano op onderstaande vertrouwde webshops:


10. Korg B2N digitale piano (zwart)

De Korg B2N is uitgerust met het NT-klavier (Natural Touch) dat nieuw door KORG is ontwikkeld. Dit reproduceert de aanslag van een akoestische piano met een zwaardere aanslag in het lage register en een lichter gevoel in het hoge, terwijl het een geweldig aanvoelend beleving van een toetsaanslag oplevert die bij langdurige speelsessies niet vermoeiend is. Het is ook de ideale piano voor kinderen die voor het eerst met een piano in aanraking komen. Deze digitale piano is niet alleen licht qua aanslag, maar ook qua behuizing. Hij weegt 9,3kg, wat ongeveer 2kg lichter is van de standaard B2. Voor het vervoer kun je de bijpassende softcase SC-B2N gebruiken.

Bestel de Korg B2N digitale piano (zwart) op onderstaande vertrouwde webshops:


Hoe is de lijst van de beste elektrische piano’s van 2022 tot stand gekomen?

Deze top 10 beste elektrische piano’s van 2022 is gebaseerd op onderzoeken van zowel de consumentenbond als beste Test Aankoop. De verschillende onderzoeken laten zien dat er veel overeenkomsten zijn tussen welke elektrische piano’s de consumentenbond het beste vindt en wat de beste elektrische piano volgens Test Aankoop zijn. Wij hebben zelf het onderzoek vervolgd door het vergelijken van meerdere reviews over elektrische piano’s op diverse websites als onlinemuziekacademie.nl en bax-shop.nl Daarbij hebben we gekeken naar zowel de gebruiksvriendelijke als technische aspecten. Op basis van al deze informatie stelden wij compleet zelfstandig deze top 10 beste elektrische piano’s van 2022 samen.

Informatie over elektrische piano’s

Voor vele pianisten is een echte piano een lang gekoesterde wens voor de huiskamer, een vleugel is zelfs een nog grotere wens. Het is vandaag de dag echter niet altijd praktisch of betaalbaar om te investeren in een echte (vleugel)piano. Dat is het moment om eens na te denken over een digitale piano. Het apparaat heeft een klavier met meestal 88 pianotoetsen, ingebouwde luidsprekers en een grote behuizing. De klank wordt niet, zoals bij een akoestische piano, voortgebracht met snaren in een klankkast, maar met chips. In principe kun je de klankopwekking technisch gezien vergelijken met die van een keyboard of synthesizer. Het verschil is dat in een keyboard en synthesizer het beschikbare geheugen een heleboel klanken moet bevatten (piano, strijkers, blaasinstrumenten, drums, gitaren etc.) terwijl bij een digitale piano het grootste deel van het geheugen echt voor de pianoklanken bedoeld is. Je mag dan ook verwachten dat de pianoklank van een elektrische piano mooier is dan die van een keyboard.

Wat het beste merk voor een elektrische piano is, is lastig te zeggen aangezien voor iedereen andere kenmerken belangrijk zijn. Alle merken genoemd in onze top 10 zijn een goede keuze. Welk merk het beste bij je past hangt af van je eisen aan het product. Het merk wat het beste uit onze test kwam is Fazley. Met een assortiment dat inmiddels bijna duizend aantrekkelijke, populaire en toch heel betaalbare producten telt, komt dit merk binnen zijn prijsklassen vaak als winnaar uit de bus. Dat kan variëren van een eenvoudig elektronisch stemapparaatje of een metronoom tot een serieuze elektrische of akoestische gitaar of een compleet drumstel.

Het kopen van een elektrische piano is mogelijk bij zowel bij muziekwinkels als bij postorderbedrijven. Wil je verzekerd zijn van goede kwaliteit?  Kies dan voor een van de elektrische piano’s uit onze top 10. Het fijne is dat de producten uit onze top 10 je direct doorlinken naar betrouwbare aanbieders zoals onder andere  bax-shop.nl. Zo bestel je de elektrische piano’s uit deze top 10, zelfs vanuit je eigen woonkamer en heb je binnen no time je aankoop in huis.

Veelgestelde vragen over elektrische piano’s

Hoe zwaar is een elektrische piano?

De kleinere studiomodellen wegen meestal tussen de 180 en 270 kg. De enorme volledig verticale modellen kunnen rond de 400 kg wegen.

Hoeveel watt heeft een elektrische piano?

Speakers van elektrische piano’s met een lagere kwaliteit hebben meestal een wattage van 5, terwijl kwalitatieve piano’s twee speakers zullen hebben met elk tenminste 10-15 watt.

Hoe lang gaat een elektrische piano mee?

Dit instrument kan zomaar 80 tot 120 jaar meegaan. En als het nodig is kan hij nog gereviseerd worden. Zo blijft een akoestische piano soms generaties lang in de familie. Een elektrische piano gaat over het algemeen 10 jaar mee maar zal in deze tijd weinig onderhoud vragen.

Hoe werkt een elektrische piano?

Een elektrische piano heeft in tegenstelling tot een akoestische piano geen snaren, geen hamers en geen bewegende onderdelen. Wel beschikt de elektrische piano net als de akoestische piano 88 toetsen. Bij een elektrische piano wordt de akoestische pianoklank als het ware gesampled door deze digitaal op te nemen.

Hoeveel toetsen zitten er op een piano?

Een echte piano heeft in totaal 88 toetsen, 52 van deze toetsen zijn wit en 36 toetsen zijn zwart. Een keyboard met 88 toetsen is qua toets configuratie identiek aan het toetsenbord (klavier) van een piano hierdoor wordt een keyboard met 88 toetsen ook wel een elektrische piano genoemd.

Wat is het verschil tussen een piano en keyboard?

Groot verschil tussen een piano en een keyboard zijn dus het aantal toetsen. Een piano heeft er 88, een keyboard vaak 61 of 76. Er zijn muziekstukken die erg variëren in toonhoogte. Deze stukken zou je op een keyboard niet kunnen spelen, omdat je een aantal tonen mist.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews