Best Verkochte
meest verkochte en beste luchtreiniger

De beste luchtreiniger!

Met de beste luchtreiniger creëer je een perfecte luchtkwaliteit

Met een luchtreiniger in je huis verbeter je de luchtkwaliteit. Stofdeeltjes, fijnstof en vieze geuren worden aangepakt. Zeker in deze tijd is het fijn om te weten dat je schone lucht in ademt. Omdat dit erg goed is voor je gezondheid. Genoeg redenen om er een in je huis te willen hebben dus. Maar welke luchtreiniger past in jouw huis? We zochten de beste luchtreiniger voor in de slaapkamer en woonkamer voor je op.

Waarom wil je een luchtreiniger in je huis?

Het aanschaffen van een luchtreiniger kan ervoor zorgen dat je gezondheid aanzienlijk verbeterd. Zeker als je last hebt longaandoeningen, zoals bijvoorbeeld astma of COPD. Maar ook bij hooikoorts kan een luchtreiniger helpen de de symptomen te verminderen. Bacteriën en virussen worden uit de lucht gefilterd. Maar ook pollen krijgen geen kans meer, dit verminderd dus de hooikoortsklachten enorm. Schone lucht inademen is ook voor mensen en kinderen met een auto-immuunziekte van levensbelang. Behalve de lucht zuiveren kan een luchtreiniger vaak ook ventileren, de lucht bevochtigen of juist ontvochtigen. Voor meerdere doeleinden geschikt dus.

Waar moet je op letten bij een luchtreiniger?

Om te bepalen of een luchtreiniger geschikt is voor de ruimte die je in gedachten hebt kijk je voornamelijk naar de capaciteit. Dit noemen we ook wel de CADR-waarde, wat staat voor Clean Air Delivery Rate. Er wordt gemeten hoe effectief en goed de lucht gezuiverd wordt.

Het advies is om voor een apparaat te kiezen die in een uur minimaal twee keer alle lucht in de ruimte kan verversen. Om de benodigde capaciteit uit te kunnen rekenen doe je het volgende: vermenigvuldig het aantal vierkante meters van de ruimte met de hoogte van het plafond. Het getal wat hier uit komt verdubbel je, en zo weet je hoeveel de benodigde capaciteit is. Andere belangrijke punten om op te letten zijn het geluidsniveau en het design. Gebruik je de luchtreiniger in de slaapkamer? Dan kan het geluid vervelender zijn dan in de woonkamer, waar bijvoorbeeld je radio aan staat.

De beste luchtreiniger voor de slaapkamer

Philips ac1214 10 beste luchtreiniger slaapkamerDe Philips series 1000i AC1214 is perfect als je op zoek bent naar een luchtreiniger voor in de slaapkamer. Hij heeft een capaciteit voor het filteren van een ruimte tot 63m2. Zo’n grote slaapkamer heeft bijna niemand! Door het actieve filtratiesysteem worden 99,97% van de deeltjes door het filter opgenomen. Ook deeltjes van slechts 0,3 micron, wat de grootte is van de meest voorkomende rondzwervende bacteriën en virussen.

Het apparaat heeft een hepa en actief koolstoffilter en drie automatische zuiveringsinstellingen. De algemene modus, een nachtmodus en een extra gevoelige allergeen modus. De nachtmodus dimt automatisch de bedieningsknoppen en de ventilatorsnelheid verlaagt wanneer de kamer donker is. Hierdoor heb je minder last van het geluid dat de luchtreiniger produceert. Je kunt alle drie de verschillende modi uiteraard ook compleet instellen naar je eigen wensen, en alles is zichtbaar in de app op je telefoon!

De beste luchtreiniger voor de woonkamer

philips ac3033 10 beste luchtreiniger woonkamer Zoek je een luchtreiniger voor een andere ruimte in je woning? Bijvoorbeeld voor de benedenverdieping? Kijk dan eens naar de Philips 4000i Series AC3033/10. Met zijn trendy en innovatieve design hoef je deze luchtreiniger zeker niet te verstoppen. Hij kan dus prima dienst doen in bijvoorbeeld de woonkamer. Het apparaat zorgt voor een snelle luchtzuivering tot 400m3 per uur.

Hierdoor zuivert hij 20m2 in minder dan 8 minuten. Hij kan met zijn capaciteit dan ook ruimtes aan tot 104 m2! Hij kan dus zonder moeite de hele benedenverdieping van je woning filteren. Deze luchtreiniger meet zelf de lucht en zuivert deze automatisch. De lucht wordt heel schoon. Zo worden de gassen en geurtjes verwijderd. Maar ook fijnstof en allergenen worden voor 99,9% gefilterd. Kleine kans dat daar nog een bacterie tussendoor weet te glippen.

Op het digitale display krijg je inzicht in de luchtkwaliteit. Dit display is ook nog eens voorzien van een LED-kleurenring. En wat deze luchtreiniger helemaal af maakt is de bediening via de app. Via je telefoon of tablet heb je real-time inzicht in de binnen- en buitenluchtkwaliteit. Met deze luchtreiniger haal je echt een van de beste luchtreinigers in huis.

Dus wil jij de gezondheid van jezelf en de rest van je huishouden een boost geven? Door een luchtreiniger in huis te halen weet je zeker dat er alleen nog maar zuivere lucht jullie longen in komt. Dat geeft een fijn en veilig gevoel. Nu je dit artikel gelezen hebt weet je wat de beste luchtreiniger is, met 4,8 sterren volgens gebruikers en waar je op kunt letten als je er eentje gaat kopen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews